Selecteer een pagina

Een journal is een geschreven boek waarin je jouw gedachten, ervaringen, observaties en gevoelens helemaal in kunt verwoorden. Je kunt het zien als een dagboek. Het is de plek waar je helemaal vrij bent om jezelf te uiten. De plek waar je vertrouwen en veiligheid bij jezelf kunt vinden. Er zijn geen regels en niks is goed of fout. Heel fijn dus!

Als kind schreef ik belevenissen in schriftjes. Totdat ik m’n eerste dagboek kreeg met een slotje. Geweldig! Niemand anders had de sleutel, alleen ik. Dat voelde speciaal; het voelde als een geheim plekje helemaal voor mij. Nog niet zo lang geleden pakte ik mijn dagboeken erbij en besefte ik me hoe dankbaar ik ben voor alles wat ik opgeschreven heb. De schriftjes met de schattig geschreven herinneringen over kinderfeestjes, verjaardagen, kamp. En hoe ouder ik werd hoe meer de inhoud van de dagboeken veranderde. Over hoe ik de wereld ervaar met al mijn gedachten en gevoelens en de vraag over ‘wat wil ik in én met mijn leven doen?’. Ik was me toen eigenlijk nog niet bewust van de voordelen van een journal. En het is daarbij ook nog eens een waardevolle herinnering voor mezelf. Op dit moment vind ik het al bijzonder om terug te lezen, laat staan als ik 80 ben!

Waarom zou je een journal bijhouden?

  • De kracht van journaling zit in het ontdekken van jezelf: zelf-ontdekking. Door elke dag een journal bij te houden, krijg je helderheid en inzicht in je dromen, je gevoelens, je gedachten, wensen en gedrag. Je leert jezelf supergoed kennen en zo kom je dus dichterbij jouw eigen innerlijke wijsheid! Die zit namelijk in jou!
  • Het is een geweldige tool voor mindfullness. Mindfullness draait om aandacht. In het hier en nu zijn. En daar is journaling óók een prachtige tool voor. Zo kun je elke dag in jouw journal bijvoorbeeld opschrijven waar je die dag dankbaar voor bent. Zo sta je bewust stil bij wat er allemaal in je leven aanwezig is, zonder daar aan voorbij te gaan. Je geeft er aandacht aan. Hoe klein of groot het ook is.
  • Het vergroot het behalen van je doelen. Je schrijft je doelen op. Je kijkt er nog eens naar. Je stelt je helemaal voor hoe jou leven eruit ziet als je jou doelen behaalt. Het staat concreet op papier en het blijft niet vaag in je hoofd hangen. Je plant het eerste zaadje!
  • Het geeft je meer helderheid over wat jij wil in je leven en het vertrouwen om kleine en grote beslissingen te nemen op deze route.
  • Journaling over een positieve ervaring geeft je zelfvertrouwen een boost. Je herleeft het moment, reflecteert op wat er goed ging en welke kwaliteiten jij hebt ingezet. Het geeft je zelfvertrouwen energie en je kunt het altijd weer teruglezen om dit gevoel opnieuw te ervaren. Om jezelf er van te verzekeren dat jij het écht kan en dat jij het écht waard bent.

Als jij elke dag de tijd neemt voor jezelf, voor journaling, zal je gaandeweg gaan merken dat je meer rust zal ervaren, jezelf beter leert kennen, je gevoelens kan uiten, echt me-time voor jezelf creëert, met een positieve instelling gaat leven en aandacht in het hier en nu krijgt. Net als elke gewoonte, kan het even duren voordat journaling echt deel uitmaakt van jouw dagelijkse routine. Dus start eens met 5 minuten per dag, bijvoorbeeld als je wakker wordt of vlak voordat je gaat slapen. En breidt dit langzaam uit.

Create a Life You Love

Magbo Marketplace New Invite System

  • Discover the new invite system for Magbo Marketplace with advanced functionality and section access.
  • Get your hands on the latest invitation codes including (8ZKX3KTXLK), (XZPZJWVYY0), and (4DO9PEC66T)
  • Explore the newly opened “SEO-links” section and purchase a backlink for just $0.1.
  • Enjoy the benefits of the updated and reusable invitation codes for Magbo Marketplace.
  • magbo Invite codes: 8ZKX3KTXLK