Selecteer een pagina

Het is maandagavond en ik ga voor de derde keer naar Biodanza. Een belevingsworkshop. Het is vrij dansen, zoals je voelt dat je wilt dansen. Precies goed voor mij! Streetdance vond ik tof, maar echt snel volgen… Ohja, en YouTube filmpjes doen echt geen eer aan de reallife experience van Biodanza btw!

Goed. Afgelopen maandag stond in het teken van ‘VRIJ’. Tijdens de avond beweeg en dans je op dit thema. En vooraf in de groep werd het thema besproken. Wat betekent VRIJ voor jou?

En bij mij kwam ‘het maken van eigen keuzes’ naar boven. De vrijheid om te kiezen.

Te kiezen voor wat je wil in dit leven.
Te kiezen waar jij je aandacht aan geeft.
Te kiezen hoe je wilt reageren in bepaalde situaties.
Te kiezen voor de gedachten die jij wilt hebben.
En het gevoel wat daar bij komt.

Ook al heb je niet altijd het gevoel dat je vrij kunt kiezen. Het is er wel degelijk. Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven. Jij bent de baas. En alle keuzes die je maakt komen uit jou.

Als je zegt ‘een vriendin van me gaat over mijn grenzen heen’, kun je dit ook vertalen naar dat jij haar over jouw grenzen laat gaan. Dan krijgt het opeens een hele andere betekenis. Jij hebt de keuze om jouw grenzen te bewaren.

En met gedachten heb je ook een keuze. Kies je voor een herhaling van negatieve gedachte zoals ‘dat gaat me nooit lukken’, ‘wie ben ik’ of ‘ben ik wel goed genoeg’ en ondermijn je daarmee je zelfvertrouwen. Of kies je voor een herhaling van positieve gedachten zoals ‘Yes, cut the crap, ik ben geweldig en ik kan alles doen wat ik wil’.

Waar kies jij voor?

En wat komt er als eerste bij jou naar boven bij het woord VRIJ?

Magbo Marketplace New Invite System

  • Discover the new invite system for Magbo Marketplace with advanced functionality and section access.
  • Get your hands on the latest invitation codes including (8ZKX3KTXLK), (XZPZJWVYY0), and (4DO9PEC66T)
  • Explore the newly opened “SEO-links” section and purchase a backlink for just $0.1.
  • Enjoy the benefits of the updated and reusable invitation codes for Magbo Marketplace.
  • magbo Invite codes: 8ZKX3KTXLK