Selecteer een pagina

Vanochtend ging ik koffie zetten. Filter in het apparaat. Koffie in de filter. Knopje aan. Het gaat allemaal op de automatische piloot. Met mijn gedachten ben ik ergens anders.

Ondertussen pak ik ook een glas om de koffie in te schenken als het klaar is. En opeens hoor ik een vreemd geluid bij het koffiezetapparaat vandaan komen. En ik realiseer me: er zit geen water in! Oops.

Ik was helemaal uit het hier en nu. Ik liet me afleiden door allerlei gedachten waarmee ik op dat moment helemaal niks kon. Mijn aandacht was afgeleid. En dus was ik water vergeten! Beetje lastig koffie zetten 😉

Vaak laten we ons afleiden door gedachten of piekeren erop los. Stel je bent met je partner (en kids) op zondag lekker aan het wandelen in het bos en het enige waar je aan kunt denken is de aankomende week en alles wat je moet doen. Hierdoor ben je niet meer in het moment. In het hier en nu. En kun je er niet echt van genieten. Je bent bezig met de toekomst.

We zijn veel bezig met het verleden of met de toekomst. Hierdoor leven we niet in het moment.  Maar weet je? Het verleden en de toekomst bestaan alleen in onze gedachten.

Het verleden is namelijk al geweest. En de toekomst moet nog komen. En weet je wat nou zo’n EYEOPENER is? Het verleden speelde zich af in het NU. En de toekomst? Die vindt ook plaats in het NU. Alles is nu en een ander moment bestaat eigenlijk niet. Een toekomstig moment beleef je namelijk ook in het NU.

HOE KAN IK IN HET HIER EN NU ZIJN?

Het is heel simpel. Maak gebruik van je zintuigen. Ga je wandelen? Kijk om je heen. Wat zie je? Wat hoor je? Wat ruik je? Met wie ben je aan het wandelen? Wat voel je? Kijk naar boven, naar beneden. En als je afgeleid wordt met je gedachten, wees je er bewust van en ga weer met je aandacht naar je zintuigen en het moment. Blijf oefenen! Het begint allemaal met aandacht. Leer genieten van wat er nu al in je leven is.

WAT LEVERT HET ME OP?

Intens leven. Hoe meer je met je aandacht in dit moment bent, hoe meer je zal merken dat je het leven meer intens ervaart. Zo voel je tijdens een wandeling opeens de wind langs je lichaam. Zie je de prachtige wolken waar de zon doorheen straalt. Of ruik je de geur van bloemen. De wereld is zo mooi.

Géén uitstel van geluk. Je zorgen maken of piekeren over de toekomst is een vorm van uitstel van geluk. Je creëert angst, stress en onzekerheid in het huidige moment met allerlei gedachten om de toekomst te controleren en ermee om te gaan. Terwijl die toekomst niet bestaat. Kies er dus voor om nu gelukkig te zijn.

Less stress. Het zorgt automatisch voor minder stress. Negatieve en belemmerende gedachten hebben namelijk ontzettend veel invloed op het ervaren van stress. Wil je hier meer
over weten? Ik heb hier een gratis minitraining over gemaakt.

Uiteindelijk heb ik natuurlijk een lekker kopje koffie gezet mét water. En was het een ideale aanleiding voor deze blog. Have a great day!

Liefs,
Lia

Magbo Marketplace New Invite System

  • Discover the new invite system for Magbo Marketplace with advanced functionality and section access.
  • Get your hands on the latest invitation codes including (8ZKX3KTXLK), (XZPZJWVYY0), and (4DO9PEC66T)
  • Explore the newly opened “SEO-links” section and purchase a backlink for just $0.1.
  • Enjoy the benefits of the updated and reusable invitation codes for Magbo Marketplace.
  • magbo Invite codes: 8ZKX3KTXLK