Selecteer een pagina

Vannacht droomde ik over vliegen. Ik heb vliegangst. Als je zoiets kan hebben. Laat ik zeggen: ik voel vliegangst. Bij elke droom over vliegen, huil ik keihard in het vliegtuig. En wil ik het allerliefste niet in het vliegtuig stappen. Ik voel ook daadwerkelijk het gevoel wat ik ervaar als ik reallife in een vliegtuig zit.

En elke keer stort het vliegtuig neer. Geen enkele uitzondering. Ik blijf wel elke keer leven. Vannacht hing ik bijvoorbeeld met een klasgenootje van de basisschool (?!) aan een vleugel van het vliegtuig die langzaam naar beneden dwarrelde. Als een veertje. Waardoor wij zachtjes op de grond landden.

VLIEGANGST

Sinds ik in 2009 naar Maleisië ben geweest, voel ik angst voor vliegen. Een jaar daarop moest ik voor een opleiding een midweek naar Barcelona. Ik was bijna niet meegegaan. Omdat we gingen vliegen. En ik durfde niet. Toch ben ik maar meegegaan.

In het vliegtuig zat ik wat rillend in mijn stoel. Met tranen in m’n ogen. Met m’n hoofd tussen m’n handen die zich vastklampten aan de stoel voor me. Bij het stijgen. Tijdens de vlucht zelf was ik redelijk relaxed. Wel continu alert op vreemde geluiden.

Je kan het je misschien niet voorstellen als je hier geen last van hebt. Misschien denk je wel ‘wat vreemd’, ‘wat overdreven’ of ‘wat een onzin’. Geen idee. Ik noem maar wat hè. Maarja, hoe simpel ‘wat een onzin’ ook klinkt; ze veranderen helaas niks aan hoe ik me voel en wat ik ervaar. Alleen ik ben degene die mijn vliegangst kan overwinnen.

En wat was het trouwens een mooie midweek in Barcelona! 😉

KIEZEN VOOR ANGST OF LIEFDE

Nu heb ik dus een keuze. En dat is wat ik mij vanochtend bedacht. Want dit persoonlijke verhaal is een goed voorbeeld van hoe mensen zich laten leiden door angst.

Angst voor ‘wat als’. Angst voor het onbekende. Angst om te falen.
Angst om niet goed genoeg te zijn. Angst voor wat een ander denkt.
En al deze angsten weerhouden je ervan om te kiezen voor liefde.
En liefde betekent hier voor wat je graag wilt doen in je leven. Voor jezelf.
Voor anderen. Voor de mensen om je heen. Om je mooiste leven te leven.

Dus kies ik voor vliegangst en ga ik nooit meer vliegen?
Of doe ik iets met deze angst zodat ik wel weer in een vliegtuig stap?

Want wat gebeurd er als ik mijn angst de overhand laat houden? Dan stap ik dus de rest van mijn leven geen vliegtuig meer in. En zie ik de rest van de wereld niet. Terwijl ik dat dolgraag wil. Want ik wil reizen. Ik wil andere culturen leren kennen. Prachtige landschappen zien. Genieten van wat de wereld te bieden heeft.

Do you get my point? 

Heb jij ook van die angsten of onzekerheden die je in de weg staan? Die je weerhouden om nieuwe dingen te doen, te groeien of iets te veranderen in je leven? En dat kan echt vanalles zijn hè. Voel maar even wat er bij jou speelt.

Take a Moment

Pak een pen/papier of een pen/journal en Take a Moment.

1) Voel even of er bij jou iets speelt wat je graag anders zou willen zien in je leven,
zoals een gewoonte of een bepaald gedrag.
2) Stel jezelf de volgende vraag: wat kost het me als ik dit gedrag of deze gewoonte
niet verander?
3) Stel jezelf dan de volgende vraag: wat levert het me op als ik wél iets aan dit gedrag
of deze gewoonte verander?

Dus: wat kost angst jou? En wat levert liefde jou op?
En vanuit welk perspectief wil jij leven?

Create a Life you Love <3

 

Magbo Marketplace New Invite System

  • Discover the new invite system for Magbo Marketplace with advanced functionality and section access.
  • Get your hands on the latest invitation codes including (8ZKX3KTXLK), (XZPZJWVYY0), and (4DO9PEC66T)
  • Explore the newly opened “SEO-links” section and purchase a backlink for just $0.1.
  • Enjoy the benefits of the updated and reusable invitation codes for Magbo Marketplace.
  • magbo Invite codes: 8ZKX3KTXLK