Selecteer een pagina

Hoe lifecoaching en fotografie samenkomen in perspectief.

If you change the way you look at things, the things you look at change’

Wist je dat ik ook fotografeer? Ik zie steeds meer verrassende bruggetjes tussen fotografie en lifecoaching. Zo werk ik in mijn fotografie bijvoorbeeld vanuit verschillende perspectieven. Een perspectief is het punt van waaruit je iets waarneemt of hoe je naar iets kijkt. En dat kan vanuit diverse hoeken. Van onder (kikkerperspectief). Van boven (vogelperspectief). Frontaal. En elk
perspectief geeft een ander beeld.

Persoonlijk perspectief
En als jij hetzelfde onderwerp zou fotograferen; levert dat weer een heel ander beeld op. Ook als je vanuit hetzelfde perspectief fotografeert. Je ziet het onderwerp op een andere manier.

En zo hebben wij allemaal een persoonlijk perspectief van waaruit wij naar dingen, mensen en de wereld kijken. We denken vaak dat ons perspectief helemaal klopt, maar het verhaal dat je brein vertelt is altijd incompleet. Kijk nu maar eens om je heen. Wat zie je? Hoeveel voorwerpen zie je? Welke kleuren?

Maar wat zie je als je meer in detail zou gaan kijken? Je kunt het voor jezelf vast wel bedenken, verzinnen of vermoeden. Alleen, is het ook echt waar wat je bedenkt of verzint? Kortom, door alleen vanuit je eigen perspectief te kijken mis je detail.

Stel je open
Je kijkt vanuit een subjectieve blik naar de wereld die gevormd is door je karakter, omgevingsfactoren en je opvoeding. Weet dus dat je niet altijd het volledige plaatje ziet. Op het moment dat jij je openstelt om op een andere manier de wereld, dingen en mensen waar te nemen, zal je ontdekken dat er meerdere perspectieven zijn om naar de werkelijkheid te kijken. Wissel maar eens van perspectief met anderen. Ga praten en wees geïnteresseerd in hun ideeën. Hoe kijken zij naar de wereld, dingen of mensen? Er zal ruimte en begrip ontstaan.

Zo zijn er ook altijd uiteenlopende perspectieven om naar gebeurtenissen of problemen te kijken. Stel je loopt al enige tijd met het gevoel ‘is dit het nou’ rond. Je blijft er over malen en in hetzelfde cirkeltje draaien. Hoe zou het voor je zijn als je op een andere manier naar dit gevoel of probleem kijkt?

Hoe kan ik vanuit een ander perspectief kijken?
Probeer hier maar eens naar te kijken vanuit het perspectief van je oma, een kind van 6 of iemand waarvan je veel kunt leren. Hoe kijken zij naar dit gevoel, naar deze situatie, en hoe zouden zij hiermee omgaan?

Of stel je maar eens voor dat jij 20 jaar ouder bent. En laat jouw oudere en wijze versie van jezelf maar eens naar de situatie kijken. Welke raad zou zij jou geven? Ik heb een gratis visualisatie voor je opgenomen over Jouw Toekomstige Ik. De visualisatie kun je hier aanvragen.

Een ander voorbeeld. Heb je onlangs een lastige situatie gehad met bijvoorbeeld een collega of een vriendin die je vanuit een ander perspectief kan bekijken? Stel je maar eens voor hoe je een positieve gedachte kunt geven aan die situatie. En neem waar hoe dat voor je voelt.

DIY
Een weet je? Je kunt het helemaal zelf doen. Ga ermee oefenen. Wees je er bewust van en ervaar hoe het voor je is. Probeer je leven vanuit je eigen perspectief, het perspectief van een ander en vanuit een afstandje te bekijken. Het gaat je helpen om keuzes te maken en het verandert langzaam je relaties met anderen.

In positief perspectief!

‘If you change the way you look at things, the things you look at change’


Mindful Fotograferen Lia Remmelzwaal Geluk hooggevoelig


Rust, focus & geluk in je dagelijks leven?
Ontdek de kracht van Mindful Fotograferen!
Mindful Fotograferen Lia Remmelzwaal Geluk hooggevoelig

Magbo Marketplace New Invite System

  • Discover the new invite system for Magbo Marketplace with advanced functionality and section access.
  • Get your hands on the latest invitation codes including (8ZKX3KTXLK), (XZPZJWVYY0), and (4DO9PEC66T)
  • Explore the newly opened “SEO-links” section and purchase a backlink for just $0.1.
  • Enjoy the benefits of the updated and reusable invitation codes for Magbo Marketplace.
  • magbo Invite codes: 8ZKX3KTXLK